Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

1998-2018 20-ÅRSJUBILEUM som fiskeguide!

Ja i år 2018 har jag jobbat som fiskeguide i 20 år! Tiden går fort när man har kul på jobbet!

1998 började jag guida fiskegäster i min Cresent 465:a. Då var det mestadels på sjöarna i norra Dalsland. Då hade jag plats för max 2 fiskegäster ombord…! Idag kan jag erbjuda max 5 fiskegäster i min McLay 751 Cabin Cruiser. Utvecklingen på utrustningssidan har gått framåt men fiskelyckan d.v.s. när någon gäst får en fin fisk är densamma oavsett båtstorlek!

Bokningarna inför vårsäsongen drog igång före jul och nu är april näst intill fullbokad. I maj däremot finns lediga dagar kvar! Höstsäsongen 2017 var ju en blandad upplevelse med ett antal bra fiskedagar men säsongen gav också tydliga tecken på att Vänern tyvärr håller färre laxar och öringar än normalt. Slutklämmen på säsongen veckan före jul var det dock mycket bra fiske och ”den gamla Vänern” visade sitt rätta jag med rulltjut och vackra fiskar!

Hur våren blir vet vi inte men en sak är säker – det kommer alltid en del dagar då fisken är samlad och bjuder på fin laxtrolling!

Hoppas det är den dagen då du har bokat ditt fiske!

God fortsättning på 2018 och på återseende i vår!

Fiskeguide Tommy Nerstrand 1998-2018