Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

Äntligen en lucka i vinden…!

Gårdagen kunde äntligen bjuda på vindar som inte förstör upplevelsen och med några Strömstadbor i båten så blir allt fulländat…!

Morgan, Sigge och Per var dagens gäster! Morgan som jag känt i över 45 år har varit med många gånger i båten men för Sigge och Per var det en ny erfarenhet med trolling på Vänern!

Per fick drilla dagens första fisk – en öring som högg på ett djupriggspö med en löja på 6 meters djup. Drillning och håvning gick fint i vinden som låg på ost ca 5-6 m/sek. Några måsar skvallrade om att jagande fisk fanns i närheten vid hugget…!

Därefter blev det lugnare. Inga måsar och det blev disigare väder. I slutet av dagen hittar vi ett par nya måsdyk och kör igenom både tre och fyra gånger. Inget händer. Dagen går mot sitt slut och snart dags att ta upp grejerna. – Vi kör en femte gång förbi området men nu har måsarna lugnat sig… Då säger SKRIKER det i en rulle på taket! HUGG!!! Sigge drillar och nu får han en match med en stark fisk! Morgan och Per hjälper till att ”rensa bort” några ytspön eftersom fisken söker sig ut på sidan… Vi får in spöna utan trassel och Sigge drillar lugnt vidare. Fisken hamnar till i håven och god stämning i båten!!! En kanonfin öring! När vi plockar ihop grejerna så blir det åter igen hugg på ett ytspö och nu drillar Morgan men denna gång var det en gädda på några kilo!

Tack för igår! Over & out / Tommy Tel. 0708-807222

Per med dagens första öring!
Sigge med ”finalöringen”!