Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

Bra fiske igår på Vänern och räddningsinsats av en trollare i nöd med motorstopp…

Stamgästerna Claes och Erik från Vänersborg fick igår uppleva en ”actiondag” på Vänern i dubbel bemärkelse…

Fisket gav många hugg denna dag men tyvärr var det flera fiskar som tappades på vägen in mot båten… När dagen var slut kunde vi dock räkna in två godkända fiskar en lax och en öring samt en vacker vildöring på närmare 6 kg! Vi fick även för korta och en stund mellan kl 11 och 13 var det full ”action” i båten!

När klockan närmade sig 14 så fick vi anrop på radion av en trollare som hade motorstopp en bit söder om oss. Vi fick en ungefärlig position och han skulle försöka åtgärda felet själv. Efter en stund till så hör vi att felet kvarstår och vinden var på väg upp… Prognosen för dagen stämde perfekt. Vinden skulle dessutom öka rejält på syd.

Vi tog beslutet av börja plocka upp grejerna och vara beredda på att undsätta trollaren. Ett bra beslut! När vi tagit upp grejerna i motsjö så hör vi att trollaren driver in mot ett grundområde med en massa stenar och grund… Vi sätter full fart i motsjö ner mot positionen och finner trollaren drivandes på väg in mot stenar och grund innanför 2 meterskurvan. Jag fick köra båten och min gäst Claes fick agera matros och ta emot tampen från trollaren. Därefter kunde vi dra han in mot en farled och i lä för Hjortens udde. En härlig känsla infann sig!

Där i skydd för vinden kunde han göra fast i ett sjömärke eftersom en kompis skulle hämta honom där. Något vi fick bekräftat lite senare.

Over & out! / Tommy 0708-807222

Claes med laxen!
I hamn med fina fiskar!
Drillning!
Trollaren filmade lite av räddningen. Kvaliteten är sådär men just då inte det viktigaste…