Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

En solig och blåsig dag med Woodsupport!

En härligt solig dag på Vänern med Woodsupport från Säffle och dess leverantörer. Första timmen var kanonfin med lagom vind och då högg första fisken innan vi fick alla spön tacklade…!

Peter drillade första fisken som högg på ett ytspö! Fisken hade snott in sig i en lina till så fighten blev lite annorlunda men allt gick fint och vi håvade en grann vildlax  på ca 4,5 kg! En kanonstart! Därefter ökade vinden alltmer men knappt en timme senare hugger nästa fisk på vårt djupaste riggspö med flasher! Denna gång är det Cecilia som drillar galant och snart ligger en godkänd lax i håven! Stort jubel i båten!

Därefter blir det stiltje på spöna och vinden ökar mer och mer… Dock fiskbart och McLay-båten klarar sjögången fint. Lite sjösjuka infann sig ombord men allt var under kontroll och vi kunde fiska full dag. Dock inga fler hugg. Mycket vass och skräp i ytvattnet men inget som fastnade på våra linor.

Jag Tackar Jarmo & Hans på Woodsupport och dagens övriga gäster Cecilia, Peter och Mats för en trevlig dag och hoppas på nya äventyr på böljan – gärna med lite lugnare vindar då…!

Over & out! / Tommy

Cissi_Lax

vildlax_peter