Dalslandfishing

Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand

Arkiv

Thomas fick en grann öring i 50-årspresent!

Thomas & Thomas och Daniel äntrade båten i Sunnanå i måndags! Som vanligt var det solsken och lugna vindar som väntade oss ute på böljan…!

Födelsedags-Thomas fick dagens höjdare när en bastant öring högg en löja fiskad i ytan! Förutom detta så var dagen svårfiskad. Endast tre båtar ute och max en fisk per båt.

Två trevliga dagar med familjen Farstad från Oslo!

Tom, Tone och Lena är flitiga gäster hos mig ända sedan 2006! De har varit med om kanonfiske och dagar då åskväder jagat oss iland…!

Kanonväder med solsken men något svårtfiskat måste man väl säga. En dag körde vi wobbler och en dag med betesfisk.

Bilderna säger resten! Välkomna tillbaka till hösten!

Over & Out / Tommy

2-båtars guidning med ett fiskeprojekt från Eda!

Sju personer dök upp från fiskeprojektet ”Fiskeresurs Eda – Charlottenberg” som fick uppleva Laxtrolling Vänerns goda sidor!

Jag bokade in Johan Justusson som guidade från båt nr 2. Det blev en lyckad dag!

Fem godkända fiskar fångades och gänget fick uppleva både fint väder och fint fiske!

Tack till Johan och till Daniel som bokade in gruppen. Välkomna åter!

Over & out / Tommy

 

 

 

 

 

Dagens ”dräpare” var en egenimporterad wobbler från Kina!

Hyfsad start på vårsäsongen!

Det har varit minst sagt varierande resultat i början av vårsäsongen! Allt från kammat noll till flera godkända fiskar per dag!

Här är några bilder från några fiskar från starten. Mer kommer (hoppas jag!)

Det har varit mestadels laxar så här långt. Den största på 7,1 kg!

Endast två fiskar har fångats under minimimåttet på 60 cm. En vildlax på ca 5 kg har också fångats. Övriga fiskar har haft klippt fettfena.

Återkommer inom koret med fler fångstrapporter!

Over & out / Tommy

 

Lax på 7,1 kg är vårens största så här långt!

Ett område med snö och is drev omkring oss under lördagens fiske…!

Äntligen premiär för vårfisket på Vänern!

Ja efter en en massa isproblem och sjukdom m.m. så kunde äntligen vårpremiären köras!

Söndagen erbjöd lite nordlig vind på 5-6 m/sek och soligt väder. Ola och Malin hade fått laxfisket i present! Johan fick också drilla en öring som var en anings under 60 cm och fick återgå i vattnet.

Det kom upp totalt fem fiskar i området på fem båtar och vi lurade tre av dom så vi får vara nöjda! Alla tre fiskarna högg inom 40 minuter och på ett begränsat område som höll ganska gott om betesfisk!

Måndagens fiske blev tyvärr inte lika… Vi hade konstant tjock DIMMA hela dagen och de båtar som var i området hade klent fiske. Vi lurade endast en lax på ca 55 cm utöver den fisken så var det stendött… Nya tag nu på torsdag!

Over & Out! / Tommy

Isen på väg att ge sig…?!

Isläget i Vänerns södra del Dalbosjön ser ut att lösa sig inom kort. Det är nu en del ismassor som driver omkring ute i sjön beroende på vindriktingar. Det som är förrädiskt nu är om man ger sig ut och vinden ändrar riktning under dagen och att isen packar ihop sig där man ska in till hamn i slutet av dagen…

Vi ska undvika dessa risker och tar beslut grundade på isläge och vindar baserade på senaste prognoserna. Just nu är tisdag nästa bokade fiskedag. Tyvärr är det en del ostliga vindar på långtidsprognosen efter helgen. Vi hoppas detta ändrar sig annars får vi flytta fram fisket. Säkerheten först!

/ Tommy N.

1 2 3 22