Dalslandfishing

Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand

Arkiv

Fullbokat i April – lediga dagar kvar i maj!

Ja nu är April månad fullbokad. Det finns dock dagar kvar i maj för dig som vill ”ta en dust” med Vänerlaxarna! Då har solen börjat värma utöver Vänerns vattenytor och dagarna blir allt längre!

OBS! att jag har en ”singelplats” ledig 13/4 som jag skrev i förra inlägget. Flera har hört av sig men ingen har bokat ännu. Först till kvarn…!

Hör av dig om vi ska boka in en dag för dig och ditt sällskap i maj! Ring eller maila.

Välkommen! 0708-807222 eller MAILA! / Tommy N.

En singelplats ledig fredag den 13 april!

För dig som vill boka en ”singelplats” så finns en plats ledig ombord på fredag den 13 april!

Om du inte är skrockfull så kan ”fredag den trettonde” bli din turdag…!

Priset är 1900 kr/pers. Vi fiskar ca 7 timmar Laxtrolling. Mat fixar du själv och jag står för all utrustning samt varm flytoverall. Utgångshamn för dagen bestäms senare. Tössebäcken eller Sunnanå hamn beroende på var fisket är bäst för tillfället!

Ring eller maila!

0708-807222 eller info@dalslandfishing.com 

Välkommen hälsar Fiskeguide Tommy Nerstrand

1998-2018 20-ÅRSJUBILEUM som fiskeguide!

Ja i år 2018 har jag jobbat som fiskeguide i 20 år! Tiden går fort när man har kul på jobbet!

1998 började jag guida fiskegäster i min Cresent 465:a. Då var det mestadels på sjöarna i norra Dalsland. Då hade jag plats för max 2 fiskegäster ombord…! Idag kan jag erbjuda max 5 fiskegäster i min McLay 751 Cabin Cruiser. Utvecklingen på utrustningssidan har gått framåt men fiskelyckan d.v.s. när någon gäst får en fin fisk är densamma oavsett båtstorlek!

Bokningarna inför vårsäsongen drog igång före jul och nu är april näst intill fullbokad. I maj däremot finns lediga dagar kvar! Höstsäsongen 2017 var ju en blandad upplevelse med ett antal bra fiskedagar men säsongen gav också tydliga tecken på att Vänern tyvärr håller färre laxar och öringar än normalt. Slutklämmen på säsongen veckan före jul var det dock mycket bra fiske och ”den gamla Vänern” visade sitt rätta jag med rulltjut och vackra fiskar!

Hur våren blir vet vi inte men en sak är säker – det kommer alltid en del dagar då fisken är samlad och bjuder på fin laxtrolling!

Hoppas det är den dagen då du har bokat ditt fiske!

God fortsättning på 2018 och på återseende i vår!

Fiskeguide Tommy Nerstrand 1998-2018

6/12 En kanonfin dag på Vänern med Erik och Claes!

Vindprognoserna var lite spretiga inför onsdagen men med fler prognosmakare som spådde snälla vindar än hårda tog jag modet till mig och satsade på Vänern! Vilken dag vi fick! Erik drog höstens största lax i båten! Vikt 7,1 kg!

Erik fick fiskedagen i födelsedagspresent från pappa Claes. En dag som blev toppen!

När fisket ”är som det är” just nu på Vänern så blir man extra glad som guide när vi hittar ett område med huggvillig fisk. Dagens största blev laxen på 7,1 kg och därefter en öring på 3,6 kg som högg inne i ett måsdyk! Vi hade dessutom två fina napp till! Bäst var det mitt på dagen.

Till Erik och Claes säger jag Välkomna till våren igen på nya äventyr.

Over & Out / Tommy

27/11 Feta öringar jagade nors i ytan!

Det känns väldigt kul att kunna lägga ut en bra fiskerapport denna hösten!

Hade med mig Linus och Johan (Östra Silen-fiskare!) och Anders från Vänersborg. Dessa tre hade tur att komma ut på rätt dag! Fint väder och några synliga öringar som jagade nors i ytan! Två av dom lyckades vi fånga. Linus drog dagens första som vägde 5,4 kg och var ”smällfet” av nors. Johan fick sitt livs fight och drog en öring som vägde ca 7 kg och fighten varade säkert bortåt 25 minuter innan jag kunde håva fisken! Vi hade även en gädda som gapade över löjan med avbiten lina som följd…

En bra dag som denna satt på sin plats efter allt dåligt höstfiske!

Over & out! / Tommy


Linus med praktöring på 5,4 kg!


Linus fightar fisk!


Johan med sin drömöring på 7 kg!


Vägning…7 kg prick!


Ingen fisk utan bananer i båten…!

25/11 Svårfiskat på sjöarna…

Hade med mig fordonsdesigners från Volvo Personvagnar under lördagen i båten!

Fisket var ”hopplöst dåligt” och vädret var mycket märkligt med både regn och åska i närheten… En lax nappade på morgonen och lyckades knycka löjan utan att fasta på kroken. Det var allt som hände… Mycket trevliga diskussioner i båten kring både fiske och design. McLay-båten fick mycket beröm för sitt utseende vilket jag tackar för! Vi kommer ta nya tag under våren med detta trevliga gäng!

För egen del så blir det nya tag på måndag!

Over & out! / Tommy


Så här ser en äkta fiskare ut! Med sydväst på huvudet är man beredd!

20-21/11 Två dagar på Vänern utan godkänd fisk…

Första dagen hade jag Bjarne från Norge med sin son i båten. Bra väder och inte ett hugg eller måsdyk förrän i slutet av dagen då vi hade två fiskar som högg men som vi tyvärr tappade båda två…

Andra dagen var det tidigare gästen Hans Wikström med gäster i båten. Denna dagen hittade vi ett måsdyk tillsammans med 7 andra båtar… Vi lyckades lura en fin vildöring i måsdyket som vi återutsatte. Fint hugg på ett ytspö! En till båt hade en vildlax tidigt på morgonen i samma område annars ingen mer fångst på alla båtar… När vi kom in till hamn så kom dock trollaren Lidberg in med en öring på 62 cm som mina fiskegäster fick av honom! Mycket uppskattat!

Fisket får summeras som fortsatt mycket dåligt på Vänern… Betesfisk saknas dock inte som ni ser på bilden nedan! ”Matbordet är dukat” men det är ingen som äter…

Over & out / Tommy

17-18/11 Dåligt fiske hösten 2017…

Hade mina norska stamgäster med i båten under två dagar utan en enda godkänd lax eller öring…

Fisket i Vänern är helt klart i en hopplös svacka p.g.a för lågt antal utsatta smolt i sjön under de sista åren. Tyvärr. Detta får konsekvenser för både fiskeguider med gäster samt all annan fisketurism kopplad till laxtrolling m.m.

Hur som helst var det som vanligt trevligt att se mina stamgäster från Oslo i båten även om vi inte kunde lura någon lax eller öring denna gång. Bilden får symbolisera våra två dagar. Tom ler dock i solskenet… Hoppas få se dom igen till våren…!

Bästa Hälsningar / Tommy

1 2 3 21