Dalslandfishing

Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand

Arkiv

Kanonfiske igår med två ”Brynäsare” från Gävle!

Gårdagens toppfiske satt perfekt! Trots blåsigt väder lyckades vi lura upp FYRA granna laxar! Anders och Eddie från Gävle fick både kanonfiske och seger för Brynäs!

Eddie fick fiskedagen i födelsedagspresent av Anders. Båda två är garvade göstrollare men fick nu testa laxtrolling. Efter bara någon timmes fiske får vi ett DUBBELHUGG! Vi får upp båda fiskarna som är två fina laxar! Lite senare får vi ytterligare två snabba hugg efter varandra och både Eddie och Anders lyckas drilla hem fiskarna i blåsvädret…! ”Kaptenen” hade fullt schå med att hålla båten rätt i vinden och fick delvis styrhjälp av Anders när Eddie drillade. Kastvindarna avlöste varandra men båda fiskarna hamnade i håven!

Lite senare drillade Eddie en skaplig fisk igen men den gången segrade fisken…! Vi fick även en för kort öring spm släpptes tillbaka på ”slutklämmen”!

Tack till Anders o Eddie och välkomna åter!

Over & Out! / Tommy

 

Gårdagen gav BRA FISKE trots det kyliga vädret!

När det som nu kommer en köldknäpp mitt i våren så brukar det innebära sämre fiske men gårdagen var ett bra undantag från detta! Mattias, Lars och Andreas från Högsäter o Uddevalla var dagens gäster ombord.

En godkänd öring (plus ett par för korta som vi släppte tillbaka). En grann regnbågsöring + en lax fick ”åka med oss iland” igår! Totalt 3 godkända fiskar! Ett bra resultat i det kalla vädret då det periodvis snöade lätt…! Med flytovertaller och McLayens goa kabin + god mat ombord gick det dock ingen nöd på oss!

Utöver nämnda fiskar tappade vi en skaplig lax som ”tackade för sig” efter ett lyftsprång…! Den tar vi nästa gång istället!

Tusen Tack grabbar och Välkomna åter!

Over & Out / Tommy

 

Flera fiskar med ”baddare-lax” på 8,6 kg på topp!

Idag hade jag Marcus, Björn och Kenneth med i båten! Alla ”hemmafiskare” från Bengtsforsområdet! Vänern visade ett bättre ansikte idag och bjöd på bättre fiske!

Vårens start på säsongen har minst sagt varit lite trög jämfört med tidigare vårar. Vi har haft bra dagar men vi har också haft flera sämre daga än normalt. Detta ska sägas i ärlighetens namn! Men idag kändes fisket betydligt bättre och Marcus drog en supergrann lax på 8,6 kg!

Alla tre gästerna fick fisk och ett rejält djupriggshugg som vi tyvärr bommade.

Solsken, regn, bra fiske, trevligt ombord i båten och både lax och öring i båten! Där har vi en bra fiskedag!

Tack för idag till Kenneth, Marcus och Björn och välkomna åter!

Over & Out / Tommy

Lördagens fiske blev lyckat med Kennert & Gänget!

En kanonfin morgon mötte oss med sol och vindstilla väder! Denna dag skulle Kennert med både son och mågar utmana laxfisket i en av våra sjöar.

Ett beslut som blev minsta sagt LYCKAT! Vi fick under dagen tre vildöringar varav en som höll godkänt mått över 60 cm! Två fina regnbågsöringar varav den största på 4,3 kg! Ytterligare ett par hugg blev det också…!

Jag säger Tusen Tack till er alla och hoppas vi ses igen!

Over & Out / Tommy

En fantastisk trevlig fiskevecka med Adrian & Dani från Schweiz!

Fisket startade bra med en kanondag på Vänern och även dag 2 var bra! Sedan följde två sämre dagar fiskemässigt men vädret var super sista dagen. Dag tre fick vi avsluta tidigare pga blåsväder.

Hur som helst så har vi haft fantastiskt trevligt både i båten och sista kvällen hemma hos oss! Adrian & Dani har även åkt runt lite och utforskat lite vägar både i Dalsland och Värmland. Dessutom gillade de Sven-Ingvars musik på radion samtidigt som de körde runt här längs skogar och sjöar! Vi har varit både på Vänern och i våra fantastiska sjöar och de fightat både lax och öring i olika miljöer.

Här är lite bilder från deras vistelse här! En del har redan publicerats på Facebook. Jag kommer även att lägga ut något filmklipp från fiskedagarna inom kort!

Tack till Adrian och Dani för fantastiska dagar tillsammans och välkomna tillbaka på nya äventyr!

Over & out / Tommy

Svårfiskat denna gång med Tom, Roar och Luc.

Detta är mina stamgäster som varit med sedan 2006 och de har aldrig upplevt så pass trögt fiske förut som denna gång. Fredagen var ganska bra men lördagen blev ”blank”…

Tom, Roar och Luc är ett säkert ”vårtecken” i McLaybåten! Så även denna gång. Massor av trevligheter ombord och en del hyss från främst en av fiskegästerna…! Fredagens fiske gav visst hopp inför lördagen men lördagen blev ganska blåsig. Dessutom provade vi några timmar på en annan plats innan vi återvände till fredagens fångstplats. Tom kommer tillbaka i maj och då får vi se hur fisket blir då!?

Hur som helst så säger jag många många Tack för två trevliga dagar!

Over & out / Tommy

Göran inledde vårsäsongen med fin Vänerlax!

Idag var det premiär för vårsäsongen på Vänern! Svårfiskad dag och glest mellan huggen. Göran drog längsta stråt och fick en rejäl fight som slutade väl…!

Göran, Arne och Lasse var dagens gäster! Alla från Bengtsfors! Arne och Lasse hade lite otur med fiskar som inte lyckades krokas ordentligt och därför släppte ganska omgående. Göran däremot hade bättre flyt och fick en grann lax som rusade iväg med lina i flera minuter innan vi fick stopp på fisken…! Till slut kom laxen in med två andra linor och hela ”paketet” fick åka in i håven…!

Jag Tackar Lasse, Göran och Arne för dagen och hoppas på återseende i båten!

Imorgon är det nya tag på Vänern med Tom, roar och Luc från Oslo! Hoppas vi kan visa nya fiskar här då!

Over & out! / Tommy

Dags att boka Laxtrolling på Vänern – endast 4 lediga dagar kvar i april…

Januari är ju vintermånad men det är faktiskt endast drygt 2 månader kvar tills vi startar upp Vårsäsongens Laxtrolling på Vänern!

Det kan ju starta ännu tidigare beroende på hur vintern och våren blir men av erfarenhet vet vi att ”natt-is” och snöoväder kan orsaka problem om vi drar igång för tidigt. Som läget ser ut nu så startar vi turerna på Vänern i slutet av mars. Om vintern blir ”mild” så kanske vi startar lite tidigare.

Boka NU! I april finns just nu bara fyra lediga fiskedagar kvar. I maj finns några fler men det kommer in bokningar och förfrågningar nästan varje dag nu! OBS! Helgdagar finns inga lediga kvar alls i vare sig april eller maj.

Bokningar eller förfrågningar: Fiskeguide Tommy Nerstrand, Tel. 0708-807222 eller skicka ett mail.

Här är några bilder från några av förra vårens fiskegäster!


Vårsolen steker och vi hittade en plats som gav 3 snabba hugg…! Öring på bilden!


Tjejerna på Turistbyråerna i Dalsland testade Vänern förra våren!


Här hade vi några ”elit-skidåkare” hemifrån på besök!


Anders från Moss ler ikapp med solen med fin lax från Vänern!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År till alla fiskegäster och övriga vänner jag känner!

Tack för ett fantastiskt bra år tillsammans! Nu önskar vi ett minst lika bra år 2017!

Over & out för sista gången i år!

/ Tommy Nerstrand

God Jul tillönskas alla fiskegäster och vänner!

Så här på självaste julafton 2016 vill jag tillönska alla fantastiska fiskegäster och vänner en God och fröjdefull Jul.

Själv har jag tagit ett dopp i sjön där jag bor tillsammans med min fru Annika. Lite kallt kanske men väldigt uppfriskande! En tradition som vi haft sedan ett tiotal jular tillbaka.

I övrigt blir det en stillsam jul. Vi får se om det kan bli någon mer Laxtrolling på Vänern i mellandagarna. Just nu pekar allt på att isen håller sig borta och att jul och nyårshelgerna blir milda.

Hoppas ni kan äta er egenfångade jul-lax och njuta av julefriden!

Här får ni ett videoklipp från min senaste tur innan juluppehållet med makalöst fiske då det hugger på FYRA SPÖN SAMTIDIGT!

Over & Out / Tommy

 

1 2 3 17