Dalslandfishing

Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand

Arkiv

Om en månad drar jag igång Laxtrollingen på Vänern

I slutet av oktober kör jag igång senhöstens säsong på Vänern! Då hoppas jag på att ytvattnet har en temperatur på ca 10-11 grader. Det är först då som laxen och öringen börjar piggna till och börjar jaga i ytvattnet.

Måsdyk med jagande fisk i ytan – det är höstfisket i ett nötskal! Jag hoppas vi kommer uppleva detta även denna höst. Utgångshamnar är som vanligt Tössebäcken (söder om Åmål) och Sunnanå Hamn (Mellerud). Därifrån når vi de allra bästa platserna i Vänern för höstfisket!

Du som ännu inte bokat in någon dag har fortfarande chansen! Ring eller maila idag.

Välkomna! / Fiskeguide Tommy Nerstrand

Boka in höstens LAXTROLLING nu!

November börjar bli fullbokad men det finns lediga dagar kvar i december. Passa på nu innan de tar slut!

Sommaren är inte slut som en del envisas med att säga så fort deras egen semester är slut och de ska börja jobba…! Nej då många härliga dagar återstår ännu med sol och värme men det kan vara dags att boka in höstens Laxtrolling NU!

Utgångshamnar för våra turer är Sunnanå i Mellerud eller Tössebäcken söder om Åmål. Här väljer vi utgångsläge beroende på var fisket är bäst för tillfället eller pga vindförhållanden. För er som kan tänka er att dra upp en Vänerlax i en annan sjö än Vänern så har vi bra sjöar att välja på om vinden skulle vara för hård för Vänern!

Priset är detsamma som förra året: 1900 kr/pers.

Ring eller maila för bokningar eller mer information!

/ Tommy Nerstrand 0708-807222, info@dalslandfishing.com


Anders Bring med fin höstlax från Vänern hösten 2016.


Ingar Bakken fick en lax som värmde ända in i själen en regnig novemberdag!


Linda fick en ”power-öring” som bjöd på stenhård fight! Nov. 2016.

Uppehåll för semester!

Nu tar jag ledigt för sommar och soliga dagar! Du som är sugen på att testa höstens Laxtrolling på Vänern kan såklart ringa oss eller skicka ett mail så bokar vi in ert fiske. Priset är 1900 kr/pers (samma som under höstsäsongen!)

November och december är bästa månader! Varma overaller och värme i kabinen på McLay båten håller kylan på utsidan. Utgångshamnar är som vanligt Tössebäcken eller Sunnanå Hamn i Mellerud.

Det finns också chans att boka Flytringsfiske efter regnbågsöring eller abborrefiske med ”lillbåten” i Ärtingen eller Lelång.

Vi kommer att lägga ut lite filmsnuttar från vårens fisken lite då och då för att hålla fiskelusten uppe…!

Jag önskar er alla en skön sommar med lata dagar på sjön! Tag vara på de lediga dagarna för som Tomas Ledin sjunger så är ”sommaren kort”!

Over & Out! / Tommy


Lena från Oslo med fin höstlax från ”hösten 2016”.


”Bulls eye” med fin kvartett öringar från hösten 2016!


Familjen Farstad med både lax och öring från hösten 2016.


Magnus Kjörling med vacker vänerlax som fångades en dag med riktigt busväder i november 2016.

Säsongsavslutning med fyra öringar med ”hänsynslös” snittvikt på drygt 6,7 kg!

Idag hamnade vi mitt i en ”öring-fest” där fetöringarna frossade i groteska stim av Nors! Rulltjuten avlöste varandra och gick upp i falsett! Svante och Peo fick drilla så spöna knakade…!

Morgonen startade lugnt med en fisk som vi tappade vid 10-tiden… Svante drillade. Efter flera svängar förbi huggplatsen utan fler hugg så fiskade vi oss söderut. Vid lunchtid drar det på rejält i ett ytspö och Svante får en ny chans! Denna gången går det bättre! Efter en ca 20 minuters hård fight så håvar jag en öring på 7,3 kg! Strax efter ser Peo en stor fisk som hoppar bakom båten! När jag tittar upp så ser jag att fisken som hoppar sitter på ett av våra ytspön som ställer sig i båge! Nu är det Peos tur och en fin fight landar vi en öring på 5,2 kg!

Därefter får Svante en gädda och strax efter Peo en superöring på prick 8 kg!!! Denna gången på ett djupriggspö! Någon halvtimme senare hugger det igen och Svante drar ännu en öring på 6,4 kg! Djuprigg även denna gång. När klockan är 15,45 så låter vi bara båten gå utan att alla spön är i bruk. Vi summerar dagen och nyper oss i armen… Vilket fiske! Då hugger det igen…! Ännu en stor öring går till väders bakom båten och Peo fightar fisken en bra bit in mot båten innan den sliter sig… Men vem bryr sig..! Det ligger FYRA granna öringar i baljan med snittvikt på drygt 6,7 kg och 8 kg på topp!

Nu blir det en paus i trollingfisket för min del. Höstsäsongen börjar i slutet av oktober så det är läge att boka NU innan det blir fullbokat!

Tusen Tack Svante & Peo och varmt välkomna tillbaka!

30 maj: En trevlig grupp tyska sportfiskare på en svårfiskad Vänern.

Under gårdagen var det ett besvärligt fiske… Det började med att styrbords drivankarlina gick av och vinden låg på ca 8 m/sek mot utlovade 1-5 m/sek…

Men med en trevlig och entusiastisk grupp tyska sportfiskare i båten så fick vi en kul dag på sjön i alla fall! En mindre lax håvades i alla fall under eftermiddagen i övrigt så var det lugnt på spöna.

Många Tack till Stefan och gänget och hoppas få se er igen på Vänern i högsäsong!

Over & Out / Tommy

Stefan drog ”fet-öring” på Vänern i födelsedagspresent!

Ja vad säger man när det hugger efter bara ca 10 minuters fiske…! Fisken släpper först men vi håller upp spöt i luften och väntar…och då tar den igen! Ewa hade gett Stefan laxtrolling i present och så får han drilla en troféfisk i en halvtimma innan jag kunde håva fisken…! Vikt: 7,7 kg!

Ja en del har flyt! Ewa drillade också en fin lax på ca 58 cm som vi släppte tillbaka. Lennart drillade ingen fisk denna gång men han hade drillat många laxar förut i sitt fiskarliv!

Härlig stämning ombord hela dagen och alla njöt av solsken, trolling och trevligt sällskap! Det är väl det som är sportfiske?!

Tusen Tack för en kanondag! / Tommy

Svårare fiske i sjöarna med allt varmare vatten…

Under två dagar förra veckan så var fisket lite svårare även i sjöarna men vi har fått lax i båten båda dagarna ändå!

Senaste fisket hade vi 15,6 grader i ytan och då blir laxfisket lite svårare. Det är tidigt morgonfiske som gäller nu om man vill optimera chanserna till hugg!

Här har vi ett dubbelhugg från torsdagens fiske som resulterade i en lax och en gädda!

Over & Out! / Tommy

Igår letade vi upp några granna fiskar!

Ja efter mitt förra inlägg så tolkar ju folk saker och ting helt fel och tror att vi inte får någon fisk…??? Så är inte fallet. Problemet är att fisken är svårare att hitta när det är färre fiskar i sjön! De där kanondagarna som man önskar alla fiskegäster ska få uppleva blir färre…

Christian och Bengt-Åke var gårdagens gäster och de fick uppleva Laxtrolling på Vänern när rullarna skriker sig hesa…! Igår var en sådan dag då jag hittade ett ”hett område” med jagande laxar och öringar!

Bengt-Åke drog dagens första fisk – en öring på 59,5 cm… som gick tillbaka. Lite senare när vi flyttat oss lite så får vi ett kanonhugg på ett djupriggspö! Christian drillar hem en superfin lax på 7,5 kg! Dagen räddad! Strasx efter när vi kommer till samma plats igen så får två snabba hugg efter varandra på två ytspön! En fisk släpper ganska snabbt och den andra krokar vi! Bengt-Åke fick en drillning på över 20 minuter och fisken var omöjlig att få in så vi fick plocka in pulkor och spön och köra mot fisken… Till slut håvade jag en VILDLAX strax under 5 kg??? Jag trodde fisken var minst runt 10 kg med den fighten…?!

”Sista rundan i baren” gjorde vi över samma plats igen efter att vi trasslat ut spön och linor m.m…. Då hugger det igen på ett ytspö och Christian får drilla en superfisk igen! Efter en stenhård fight så håvar jag en öring på 7,3 kg! – En bra avslutning på en bra dag!

Många Tack till Christian & Bengt-Åke för en trevlig dag på sjön och varmt välkomna åter!

Over & Out / Tommy

Christian med dagens superfiskar!

Lax på 7,5 kg!

Bengt-Åke drillar vildlax!

Här ser vi Bengt-Åkes vildlax när han till slut lyckades pumpa upp fisken mot båten…!

 

1 2 3 20