Dalslandfishing

Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand

Arkiv

Dags att boka Laxtrolling på Vänern – endast 4 lediga dagar kvar i april…

Januari är ju vintermånad men det är faktiskt endast drygt 2 månader kvar tills vi startar upp Vårsäsongens Laxtrolling på Vänern!

Det kan ju starta ännu tidigare beroende på hur vintern och våren blir men av erfarenhet vet vi att ”natt-is” och snöoväder kan orsaka problem om vi drar igång för tidigt. Som läget ser ut nu så startar vi turerna på Vänern i slutet av mars. Om vintern blir ”mild” så kanske vi startar lite tidigare.

Boka NU! I april finns just nu bara fyra lediga fiskedagar kvar. I maj finns några fler men det kommer in bokningar och förfrågningar nästan varje dag nu! OBS! Helgdagar finns inga lediga kvar alls i vare sig april eller maj.

Bokningar eller förfrågningar: Fiskeguide Tommy Nerstrand, Tel. 0708-807222 eller skicka ett mail.

Här är några bilder från några av förra vårens fiskegäster!


Vårsolen steker och vi hittade en plats som gav 3 snabba hugg…! Öring på bilden!


Tjejerna på Turistbyråerna i Dalsland testade Vänern förra våren!


Här hade vi några ”elit-skidåkare” hemifrån på besök!


Anders från Moss ler ikapp med solen med fin lax från Vänern!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År till alla fiskegäster och övriga vänner jag känner!

Tack för ett fantastiskt bra år tillsammans! Nu önskar vi ett minst lika bra år 2017!

Over & out för sista gången i år!

/ Tommy Nerstrand

God Jul tillönskas alla fiskegäster och vänner!

Så här på självaste julafton 2016 vill jag tillönska alla fantastiska fiskegäster och vänner en God och fröjdefull Jul.

Själv har jag tagit ett dopp i sjön där jag bor tillsammans med min fru Annika. Lite kallt kanske men väldigt uppfriskande! En tradition som vi haft sedan ett tiotal jular tillbaka.

I övrigt blir det en stillsam jul. Vi får se om det kan bli någon mer Laxtrolling på Vänern i mellandagarna. Just nu pekar allt på att isen håller sig borta och att jul och nyårshelgerna blir milda.

Hoppas ni kan äta er egenfångade jul-lax och njuta av julefriden!

Här får ni ett videoklipp från min senaste tur innan juluppehållet med makalöst fiske då det hugger på FYRA SPÖN SAMTIDIGT!

Over & Out / Tommy

 

Bra säsongsavslutning på Vänern med Lars-Gustav och Ulf!

Igår torsdag avslutades säsongens bokningar på Vänern med bra fiske! Lars-Gustav o Ulf drog sina jul-laxar lagom till julbordet och vädret var perfekt fram till ca 13,30. Därefter kom iskall dimma.

Vädret blev bättre än vad prognoserna lovade och vi hade en fantastisk fin morgon. Vid 12-tiden fick vi även lite måsdyk som piggade upp oss! Ulf drog dagens första lax i ett DUBBELHUGG! Innan dess hade vi bommat två fina hugg.

Tre godkända fiskar åkte med iland! Två öringar och en lax. En stor gädda hälsade på också och som sagt flera hugg till förgyllde dagen!

Tack till Lars-Gustav och Ulf och välkomna tillbaka på nya ”grabbatag” med Vänerlaxarna!

Over & Out / Tommy

Snart avrundas 10:e året som fiskeguide på heltid!

Åren går fort när man har roligt! Nu till veckan avrundas 10:e säsongen som heltidsguide på Vänern! (18 året totalt!) Vindarna ser ut att kunna erbjuda två eller tre dagars fiske om inte prognoserna ändrar sig i ”sista minuten”.

När jag summerar denna höst/vintersäsong så har fisket gått långt bättre än jag vågat hoppats på! Utsättningsvolymerna av smolt har ju faktiskt gått ned i Vänern de senaste två åren men jag har haft sjöns bästa platser inom bekvämt räckhåll fram tills nu. Dalbosjön är utan tvekan bästa ”halvan” av Vänern – särskilt under senhösten!

I veckan som gick blev tre dagar inställda p.g.a vinden. Måndagen var vi ute och tappade 5 fiskar… men på slutet kunde vi håva en öring i dagens sista solstrålar! Just nu lovar yr.no skapliga vindar inför kommande vecka. Med lite tur kan jag avrunda säsongen med de bokningar som återstår!

… och som vanligt! När hösten går mot sitt slut så har vårfiskebokningarna kommit en bra bit på vägen! Hälften av dagarna är redan bokade så om ni är sugna på vårfiske efter Vänerns laxar och öringar så passa på att boka nu! Eller varför inte ge bort ett presentkort på laxfiske i julklapp?!

Over & Out / Tommy

Kanonfiske i slutet av dagen med ”Alfredsson-pöjkera”!

Dimma, dimma och åter dimma… men efter mycket ”slalomåkande” mellan andra båtar så fick vi en timmes kanonfiske i slutet av dagen med bl. a. ett DUBBELHUGG! 

Efter ett antal inställda fiskedagar pga blåsväder kom vi äntligen ut i lugna vindar men…då kom dimman istället…! Radarn kom till användning och vid flera tillfällen fick vi väja för andra båtar som vi såg på radarn men som INTE SÅG OSS. Mycket fokus fick läggas på att inte köra ihop med de övriga men på slutet av dagen fick vi lite bättre sikt och Janne, Joakim och Jonas uppleva Laxtrolling med god kvalitet!

5 fiskar fick hälsa på i båten varav 2 laxar som vi kunde behålla. Joakim drog dagens största på 5,3 kg! Övriga tre fiskar var öringar strax under 60 cm. En fisk bommades också.

Tack till familjen Alfredsson för en kanondag på sjön och välkomna åter!

Over & out / Tommy

3/12 – Andra dagen med finska gästerna kröntes med både storöring och lax!

Morgonen på andra dagen var extremt kall när jag tacklade löjorna och en fiskmås krånglade till starten för oss… Lintrassel och knyta om tackel som försenade oss ca 40 minuter… Lite senare vid 11-tiden drog Miska en av höstens största öringar!

Ja, vi lyckades komma in i ett ”hett område” strax efter ett måsdyk och då sa det ”tjong” i ett ytspö! Miska drillade fint och jag kunde håva en otroligt vacker öring på ca 6,7-6,8 kg! Stor glädje i båten och morgonens ”måsfadäser” är bortglömda…! Efter denna praktöring avtog måsdyken och vi letade oss längre ut i sjön. Sedan händer ingenting förrän i slutet av dagen när jag tänker avsluta fisket… Då hugger det på ett djupriggspö! Jussi drillar hem en vacker lax som blir finalen på två trevliga dagar med denna grupp!

Tack till Miska, Sane och Jussi och välkomna tillbaka till Dalsland och Vänern!

Over & Out / Tommy

foto-2016-12-03-11-12-06
Miska med sin superöring!

foto-2016-12-03-15-47-40
Jussi med laxen som högg på slutet! Foto togs i båtens arbetsbelysning…!

foto-2016-12-03-08-18-22

foto-2016-12-03-08-18-31

 

2/12 – Dag 1 med finska sportfiskare ombord!

Trots en blåsig förstadag med Miska, Sane och Jussi från Finland så lyckades vi lura upp ett par fina laxar i solskenet!

Miska som annars är laxfiskeguide uppe i Torne älv var nyfiken på Laxtrollingen i Vänern och detta var första dagen av två. Jussi drillade första laxen och Sane den andra! (Bilden!) Vi hade även ett tredje hugg via ett djupriggspö som tyvärr släppte ganska snabbt.

Kändes bra att få en bra start – speciellt när gästerna har åkt långt för att komma hit! Nu siktar vi in oss på nästa dag!

Over & Out / Tommy

foto-2016-12-02-11-25-58
Jussi, Sane och Miska. Sane drillade laxen!

20161202_112334

29/11 – En trevlig dag med Anders o Stig i båten!

Båda dessa herrar fick fisk idag men Anders drog den fetaste!

Det började med att Anders drog en fin öring på 58,5 cm! Strax därefter fick Stig en lax. Båda fiskarna fick returneras men lite senare drog det till ordentligt på ett ytspö och då var det Anders som fick uppleva fin fight med fet Vänerlax! Allt gick bra och laxen hamnade i håvgarnet och därmed säkrade Anders sin ”jul-lax”. Stig drog därefter en skaplig gädda och hade även en fin fisk på som tyvärr lossnade. Det hugget såg rejält ut och fisken högg på ett djuprigg-spö.

Den senare delen av dagen blev lugnare än förmiddagen. Vinden ökade lite men var helt ok jämfört med prognoserna!

Tack till Anders o Stig för en trevlig dag och välkomna tillbaka på nya fiskeäventyr!

Over & out / Tommy

foto-2016-11-29-10-32-32
Anders med sin ”Jul-lax”!

foto-2016-11-29-09-38-13
Dagens gäster!

foto-2016-11-29-13-28-23
Stig med fint tecknad gädda

2
Väneröring!

10
Vacker morgon!

28/11 – Bra fiske med familjen Törnqvist från Lysekil!

Denna dag började med OTUR och ”stolpe ut” men slutade med en ”nätrullare i krysset”!

Vi tappade tyvärr två fiskar ganska tidigt på dagen. En fisk p.g.a. en knut som gick upp… Mitt fel!

Senare på dagen får vi revanch när Tomas drar en fin gädda och därefter drar Jens en fin öring och ”finalen” blir när vi nästan ska avsluta dagen… Då drar det till i ett ytspö och Susanne får sitt livs drillning! Allt går bra med håvning och laxen vägde 6,8 kg!

En kalasdag med bättre vindar än vad som spåddes och trevligt sällskap i båten. Tack till Sven, Tomas, Jens och Susanne!

Over & out / Tommy

img_2316_redigerad-2

foto-2016-11-28-14-16-58

foto-2016-11-28-12-21-37

img_2290

img_2306

foto-2016-11-28-15-48-09

1 2 3 17