Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

Säsongsavslutning med fyra öringar med ”hänsynslös” snittvikt på drygt 6,7 kg!

Idag hamnade vi mitt i en ”öring-fest” där fetöringarna frossade i groteska stim av Nors! Rulltjuten avlöste varandra och gick upp i falsett! Svante och Peo fick drilla så spöna knakade…!

Morgonen startade lugnt med en fisk som vi tappade vid 10-tiden… Svante drillade. Efter flera svängar förbi huggplatsen utan fler hugg så fiskade vi oss söderut. Vid lunchtid drar det på rejält i ett ytspö och Svante får en ny chans! Denna gången går det bättre! Efter en ca 20 minuters hård fight så håvar jag en öring på 7,3 kg! Strax efter ser Peo en stor fisk som hoppar bakom båten! När jag tittar upp så ser jag att fisken som hoppar sitter på ett av våra ytspön som ställer sig i båge! Nu är det Peos tur och en fin fight landar vi en öring på 5,2 kg!

Därefter får Svante en gädda och strax efter Peo en superöring på prick 8 kg!!! Denna gången på ett djupriggspö! Någon halvtimme senare hugger det igen och Svante drar ännu en öring på 6,4 kg! Djuprigg även denna gång. När klockan är 15,45 så låter vi bara båten gå utan att alla spön är i bruk. Vi summerar dagen och nyper oss i armen… Vilket fiske! Då hugger det igen…! Ännu en stor öring går till väders bakom båten och Peo fightar fisken en bra bit in mot båten innan den sliter sig… Men vem bryr sig..! Det ligger FYRA granna öringar i baljan med snittvikt på drygt 6,7 kg och 8 kg på topp!

Nu blir det en paus i trollingfisket för min del. Höstsäsongen börjar i slutet av oktober så det är läge att boka NU innan det blir fullbokat!

Tusen Tack Svante & Peo och varmt välkomna tillbaka!