Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

Igår letade vi upp några granna fiskar!

Ja efter mitt förra inlägg så tolkar ju folk saker och ting helt fel och tror att vi inte får någon fisk…??? Så är inte fallet. Problemet är att fisken är svårare att hitta när det är färre fiskar i sjön! De där kanondagarna som man önskar alla fiskegäster ska få uppleva blir färre…

Christian och Bengt-Åke var gårdagens gäster och de fick uppleva Laxtrolling på Vänern när rullarna skriker sig hesa…! Igår var en sådan dag då jag hittade ett ”hett område” med jagande laxar och öringar!

Bengt-Åke drog dagens första fisk – en öring på 59,5 cm… som gick tillbaka. Lite senare när vi flyttat oss lite så får vi ett kanonhugg på ett djupriggspö! Christian drillar hem en superfin lax på 7,5 kg! Dagen räddad! Strasx efter när vi kommer till samma plats igen så får två snabba hugg efter varandra på två ytspön! En fisk släpper ganska snabbt och den andra krokar vi! Bengt-Åke fick en drillning på över 20 minuter och fisken var omöjlig att få in så vi fick plocka in pulkor och spön och köra mot fisken… Till slut håvade jag en VILDLAX strax under 5 kg??? Jag trodde fisken var minst runt 10 kg med den fighten…?!

”Sista rundan i baren” gjorde vi över samma plats igen efter att vi trasslat ut spön och linor m.m…. Då hugger det igen på ett ytspö och Christian får drilla en superfisk igen! Efter en stenhård fight så håvar jag en öring på 7,3 kg! – En bra avslutning på en bra dag!

Många Tack till Christian & Bengt-Åke för en trevlig dag på sjön och varmt välkomna åter!

Over & Out / Tommy

Christian med dagens superfiskar!

Lax på 7,5 kg!

Bengt-Åke drillar vildlax!

Här ser vi Bengt-Åkes vildlax när han till slut lyckades pumpa upp fisken mot båten…!