Dalslandfishing

Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand

Arkiv

Våren 2021 blir sista säsongen på Vänern efter 23 år med ”världens roligaste jobb”

Höstsäsongens fiskedagar blev väldigt få - endast 3 dagar kom vi ut på Vänern... Fisket på dessa tre dagar var dock väldigt bra! Alla fiskegäster fick godkända laxar eller öringar! Alla andra inställda dagar kommer flyttas fram till vårsäsongen som kommer bli sista säsongen som jag kör guidning på Vänern.

 

 

Det är en stor utmaning att bedriva laxtrolling på Vänern med alla ordinarie hinder som blåsväder, halkigt väglag, svårfiskat och nu kom Corona som ”grädde på moset” vilket gör det omöjligt att bedriva guidningen på ett affärsmässigt sätt och ha det som inkomst. För min del så är den stängda gränsen mot Norge ett stort problem.

 

För mig blev Corona det som hjälpte mig att ta beslutet att sluta efter över 23 års karriär som laxtrollingguide på Vänern. Så nu kommer jag försöka göra en snygg avrundning till våren. En del stamgäster har hört av sig och bokat en sista fiskeupplevelse med mig nu till våren. Känns varmt i hjärtat. Kommer att sakna er alla och all härliga upplevelser vi haft i båten tillsammans!

 

Håll ut – Håll avstånd – Håll kontakten med varandra!

 

Bästa Fiskehälsningar / Tommy

De flesta fiskedagar blåser bort…men när vi kommer ut så får vi både lax och öring!

Vi har bara kommit två dagar än så länge pga de blåsiga förhållandena som hänger ihop med milt väder.

Vi vill med dessa bilder bara visa att det går att få både lax och öring!

Corona-läget
Vi får en del avbokningar med tanke på de nya restriktionerna och vi flyttar då fram fisket till våren och hoppas att läget är bättre då!

Ta hand om er alla och håll avstånd så hoppas jag vi syns och hörs framåt!


/ Tommy


Fullbokad höstsäsong och lite Corona-regler inför säsongen!

Under hösten från slutet av oktober till andra veckan i december är det i nuläget fullbokat. Jag kör guidningen på halvtid med två eller max tre dagar per vecka.

Vi kommer också vara extremt noga med de Corona-regler som gäller. Alla gäster och jag själv MÅSTE VARA HELT FRISKA OCH UTAN FÖRKYLNINGSSYMPTOM på fiskedagen.

Jag har också satt max antal deltagare till FYRA personer i båten. I övrigt hoppas vi på att hösten bjuder på en del fina fiskedagar på Vänern och sjöarna i norra Dalsland/Värmland! De utgångshamnar som gäller är precis som tidigare Sunnanå Hamn i Mellerud eller Tössebäckens Hamn som ligger söder om Åmål. (Se kontaktsidan!) När vi väljer sjöarna så är det andra utgångsplatser enligt ö.k.


Bästa Hälsningar / Tommy Nerstrand 0708-807222

”Bulls Eye” för Peter från Lübeck!

Två stora regnbågsöringar på 3,7 kg respektive 3,3 kg och en gädda på de fem första kasten…!

Därefter blev det tvärstopp i fisket…men det räckte gott och väl för att Peter skulle vara nöjd!

Bokningarna inför november är näst intill fullt nu! I december finns dock lediga dagar kvar för Laxtrolling på Vänern!

Hälsningar / Tommy 0708-807222

3,7 kg regnbågsöring!
Vackert tecknade!
Lite ”dricks” från en nöjd kund är väl inte fel…!

Boka fiskeweekend i Bengtsfors!

Hotellpaket på First Hotell och Flytringsfiske med oss. 3-rätters middagar, frukost, lunchpaket, tillgång till gym, bastu m.m.

Koppla av under en weekend i norra Dalsland. Packa det nödvändigaste och skäm bort dig tillsammans med familjen eller kompisarna! Fyra timmars fiske i privat sjö med assistans av guide. Paketet är bokningsbart under september och oktober.

Välkomna!

Mer information om paketet finner du HÄR!

Vi hoppas kunna genomföra höstens guidningar och att Corona-läget är bättre!

Några av vårens inställda bokningar på Vänern blev framflyttade till höstsäsongen istället som vi hoppas kunna genomföra enligt plan!

 

Det finns lediga dagar kvar från mitten av november och framåt. Är ni sugna på att testa trollingfisket efter lax och öring så är det dags att boka nu!

I början av november kommer två av våra stamkunder från Schweiz! Herrman och Alfred Beyeler. Då brukar vi varva fiske efter regnbågsöring och någon dag med laxtrolling på Vänern eller på Västra Silen. Allt beroende på väder och vind!

Dessa herrar ”känner sig hemma” i Bengtsfors efter att ha varit här många gånger nu! Detta är viktigt när vi jobbar med våra gäster. -De ska känna sig hemma här i Bengtsfors och Dalsland!

 

Nu håller vi tummarna för att Corona-läget inte blir sämre och att folk respekterar de regler som vi har att förhålla oss till!

Over & Out! / Tommy

 

Herrman med grann regnbågsöring

 

Abborrefiske på Vänern

 

Fight av stor öring vid Hindens rev!

 

Alfred med tiptop regnbågsöring!

Trevligt abborrefiske häromdagen!

Hade far & son i båten häromdagen på en runda efter abborre! Vind och väder blev bättre än vad yr.no spådde och vi fick några granna abborrar!


De hyrde stuga i närheten av Upperud och var nöjda med sin dalslandsvistelse.


Här är August med ett par av dagens baddare! Nästan 9 hg var dagens största! De hade även fått ett par fina abborrar nere vid Köpmannebro och någon gädda också.

Over & out! / Tommy

Boka ett kul fiske efter abborre eller regnbågsöring!

Nu när det är sommaruppehåll på Laxtrolling Vänern så vill vi rekommendera två andra kul fisken!

Jigga abborre i ”hemmasjön” eller fiske efter regnbågsöring i flytring!


Abborrefisket körs i en mindre styrpulpet och det är max 3 fiskegäster + guide som gäller. OM vädret är helt lugnt kan det även gå med två vuxna + två mindre barn. Vi fiskar i ca 3 timmar kring sjöns risvasar. Ca 7-8 platser. Pris: 3500 kr. Fiskekort ingår.


Fisket efter regnbåge är max 5 timmar. Enklare grillad lunch + kaffe ingår. Stor chans att få stor regnbågsöring kring 3-4 kg! Pris: 1-4 pers 6000 kr.


Hör av dig så väljer vi dag efter hur vädret och fisket är för tillfället! Välkommen! Tommy Tel. 0708-807222 eller mail: info(at)dalslandfishing.com

Abborre på drygt 9 hg!

Fin abborre på ca 7 hg!

Fin regnbågsöring

Enklare grillad lunch serveras vid ”halvtid” !

Så här glad blir man när man har en regnbågsöring på kroken!

Hela vårens bokade laxtrollingdagar blev inställda p.g.a. covid-19.

Endast några privata testfiskedagar har gjorts på sjön under våren med både fantastiskt fiske och sämre. Några filmklipp finns sparade som kommer att publiceras här på sidan!

 

Under sommaren kommer inga laxtrollingturer köras. Det som är fokus nu är bokningar inför höstens LAXTROLLING på Vänern och i sjöarna! En del av vårens bokningar blev framflyttade till hösten, så en del dagar är redan intecknade i almanackan. Det kan därför vara läge att höra av sig redan nu för att boka in ditt laxfiske under hösten!

 

Det vi erbjuder innan hösten är REGNBÅGSFISKE från flytring eller ABBORREFISKE i ”hemmasjön” strax utanför Bengtsfors.

Abborrefisket sker från en mindre styrpulpetbåt så max 2 vuxna eller ”mindre familj” fungerar!

Här nedan är några bilder från härliga dagar under denna vår! Både från Vänern och våra fina sjöar i Dalsland – Värmland.

Ring eller maila oss med förfrågningar och bokningar! Jag guidar måndag – fredag. Tel 0046 (0) 708807222 eller via vårt formulär!

Välkomna! / Tommy

 

Magiskt fiske på Vänern!

 

Underbar vildöring från våra sjöar…!

 

Min fru med fantastisk öring från Vänern!

 

På väg ut på en av våra fina sjöar!

Hela April månads Laxtrolling på Vänern ställs in p.g.a. pandemin COVID-19.

Avbokningarna från norska fiskegäster och övriga utländska gäster har kommit som en naturlig företeelse eftersom landsgränserna är stängda. För att minimera smittorisken har jag även flyttat fram de svenska bokningarna till höstsäsongen okt-dec.


Fiskemässigt är det ingen skillnad på vår och höst. Höstsäsongen är dock ofta kortare och mer intensiv! Jag hoppas och tror att vi har ett stabilare läge kring COVID-19 när hösten kommer och att vi kan leva ett normalt liv igen…!


Det finns dock chans att kunna uppleva ett kul sportfiske efter regnbågsöring! I flytring eller från land – Du väljer! Det är ett ”Corona-säkert” fiske som är 100% utomhus och med säkra avstånd mellan deltagare osv… Se mera info här!

Sportfiske efter stridbara regnbågsöringar är både kul och ”Corona-säkert”…!

1 2 3 29