Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

Två granna fiskar på kort premiärfiske!

Torsdagens resultat blev långt bättre än jag räknat med! Huvudskälet till fisket var att testa så att alla grejer fungerade inför säsongstarten nästa vecka. Förra höstens testtur slutade med att ett av hjulen på trailern lossnade FYRA GÅNGER innan jag kom hem till Bengtsfors… Tack vare assistans av Martin kunde jag få hem trailer och båt för reparation… Så inför torsdagens testfiske så var förhoppningarna allt annat än höga…!

Satte i grejerna runt 12-snåret. Konstaterar 12,2 grader i ytvattnet. 40 minuter senare ringer min kollega Petter och då har jag endast hunnit hälla upp en kopp kaffe. När vi pratar på telefon så hör jag ett bekant läte…! Ett djupriggspö niger sig bakåt och rullen skriker!!! Efter fin fight och lite halvtur i håvningen ligger det en grann lax på durken på ca 6 kg! Vilken start!

Lite senare på exakt samma ställe så hugger det igen på samma spö och samma djup! En liknande drillning resulterar i en öring på 6,4 kg! ”Bulls eye”! Därefter plockar jag upp grejerna och åker iland. Drygt tre timmars fiske och två granna fiskar får summeras med BRA FISKE!

Man ska dock inte dra för stora växlar för fisket totalt. Det gäller som alltid att komma i rätt tidpunkt, på rätt plats, med rätt beten osv…

Nästa vecka startar körningarna på Vänern och sjöarna. Vi får se hur det går då!

Till Er som ännu inte bokat in höstens laxfiske finns lediga dagar kvar i kalendern! Välkomna att boka!

Over & Out! / Tommy 0708-807222