Laxtrolling på vänern med fiskeguide Tommy Nerstrand
Arkiv

Snart avrundas 10:e året som fiskeguide på heltid!

Åren går fort när man har roligt! Nu till veckan avrundas 10:e säsongen som heltidsguide på Vänern! (18 året totalt!) Vindarna ser ut att kunna erbjuda två eller tre dagars fiske om inte prognoserna ändrar sig i ”sista minuten”.

När jag summerar denna höst/vintersäsong så har fisket gått långt bättre än jag vågat hoppats på! Utsättningsvolymerna av smolt har ju faktiskt gått ned i Vänern de senaste två åren men jag har haft sjöns bästa platser inom bekvämt räckhåll fram tills nu. Dalbosjön är utan tvekan bästa ”halvan” av Vänern – särskilt under senhösten!

I veckan som gick blev tre dagar inställda p.g.a vinden. Måndagen var vi ute och tappade 5 fiskar… men på slutet kunde vi håva en öring i dagens sista solstrålar! Just nu lovar yr.no skapliga vindar inför kommande vecka. Med lite tur kan jag avrunda säsongen med de bokningar som återstår!

… och som vanligt! När hösten går mot sitt slut så har vårfiskebokningarna kommit en bra bit på vägen! Hälften av dagarna är redan bokade så om ni är sugna på vårfiske efter Vänerns laxar och öringar så passa på att boka nu! Eller varför inte ge bort ett presentkort på laxfiske i julklapp?!

Over & Out / Tommy